När det prestigefulla Publishingpriset delades ut på tisdagen landade vinsten i kategorin Print – Handböcker och läromedel i Umeå.

Anja Sundberg, AD på FRI Reklambyrå, fick utmärkelsen för sin formgivning av utbildningsmaterialet Jägarskolan som Svenska Jägareförbundet givit ut.

Coronarestriktioner förhindrade den annars traditionsenliga galaprisutdelningen i Stockholm och årets Publishingprisvinnare publicerades därför digitalt på tisdagsförmiddagen. På sitt kontor Öst på stan satt Anja Sundberg, AD, som driver FRI Reklambyrå, på helspänn framför datorn och uppdaterade webbläsaren. Strax efter klockan tio släpptes vinnarlistan, där FRI Reklambyrå segrade med sin formgivning av Jägarskolan i kategorin Print – Handböcker och läromedel. Juryns motivering för att ge Jägarskolan Publishingpriset lyder: För ett innehållsrikt och väl presenterat läromedel – mitt i prick!

– Så kul att få vinna det fina Publishingpriset. Att formge och få ihop Jägarskolans utbildningsmaterial har varit mitt största enskilda uppdrag som egenföretagare och att nu få ett sådant erkännande, ja det känns riktigt bra, säger Anja Sundberg.

Jägarskolan är ett utbildningspaket för jägarexamens teoridel och har en huvudbok på 528 sidor med över 1000 illustrationer och bilder. Boken är modernt utformad och har blivit en stor försäljningsframgång. Sedan Jägarskolan släpptes i augusti 2019 har den hunnit utkomma i två upplagor och sålts i drygt 10.000 exemplar. Men efterfrågan är ändå inte mättad. Ett nytryck är på gång och en tredje upplaga planeras till nästa sommar.

Jägarskolan är utgiven av Svenska Jägareförbundet och har producerats av FRI Reklambyrå i samarbete med författaren Ulf Lindroth. Ett mål med Jägarskolan är att allt fler jägaraspiranter ska klara teoriprovet vid första försöket.

Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande grafiska kommunikationstävling och har delats ut sedan 1990. Det är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker, på svenska eller engelska. Vinnarna får förutom ära och berömmelse, en statyett och två diplom. Samtliga nominerade får två diplom samt ett dokument som visar hur juryn har poängsatt de nominerade tävlingsbidragen. Vinnarna av Publishingpriset 2020 offentliggörs i november.

FRI reklambyrå i Umeå  etablerades redan 2001 med uppdrag inom strategisk rådgivning, kampanjplanering, varumärkesplattform och formgivning. Exempel på kunder: Polarbrödsgruppen, Lobster Seafood Sweden, Fiskeriet Sverige, Ögonfonden, Bokförlaget Prisma, Norstedt, Granö Beckasin, Umeå universitet, Västerbottens museum, Tunnbrödsakademien, Svenskt aluminium, Expression Umeå, Almi Företagspartner Norr.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Anja Sundberg, vinnare av Publishingpriset