Projektet ”Bärkraft” har tillsammans med Anja Sundberg, FRI reklambyrå arbetat fram en omfattande guide med syftet att underlätta för besökare att agera på ett hållbart sätt under deras besök. Guiden finns tillgänglig både i tryckt och digitalt format på flera språk, inklusive svenska, engelska och tyska. Den digitala versionen inkluderar även guider på finska och polska.

Samarbetet med Anja Sundberg har varit värdefullt för att framställa trycksaken på ett sätt som effektivt kommunicerar budskapet. Illustratör Kim Jacobsson har fångat miljöer och situationer på ett mycket bra sätt och gör guiden mycket visuellt tilltalande.

”Projekt Bärkraft” strävar genom denna guide efter att ge besökare de nödvändiga verktygen och insikterna för att delta i hållbara handlingar under deras vistelse. Guiden fungerar som en resurs som inte bara gynnar besökarna, utan även stödjer företag i deras strävan att främja positiva och miljövänliga beteenden hos sina gäster. Genom att använda denna guide blir det enklare för besökare att vara en del av en gemenskap som värnar om långsiktig hållbarhet.

Guiden har möjliggjorts genom projektet Bärkraft/Bærekraft, ett samarbete mellan destinationerna Visit Helgeland, Visit Hemavan Tärnaby och Gold of Lapland.

Här kan du ta del av de digitala versionerna av guiden.