Svenska Jägareförbundets kompletta utbildningsmaterial Jägarskolan är nominerad till Publishingpriset i kategorin Print – Handböcker och läromedel. Anja Sundberg, AD vid FRI reklambyrå i Umeå, är stolt formgivare och allra mest glad över det stora positiva gensvaret bland jägare.

Jägarskolan är ett lättläst och komplett material för att ta jägarexamen. Läroboken är modernt utformad och rikt illustrerad med vackra akvarellmålningar av djur och jaktsituationer. Tillsammans med ett högklassigt bildmaterial förmedlas de teoretiska kunskaper som krävs för att bli jägare på ett lättillgängligt sätt. Ett mål är att allt fler jägaraspiranter ska klara teoriprovet vid första försöket.

Mix av funktion och exklusivitet
FRI reklambyrå i Umeå ansvarar för grafisk form och utveckling av det exklusiva materialet i form av lärobok, studiehäften för handledning och lagen, allt förpackat i en exklusiv låda tillsammans med ett digitalt paket på Svenska Jägareförbundets webbplats.

– Jättekul med nomineringen, men roligast av allt är att utbildningsmaterialet har fått så stor spridning. Redan efter ett år är över 10 000 exemplar på väg att ta slut och vi förbereder en tredje upplaga till sommaren 2021, berättar Anja Sundberg, AD vid FRI reklambyrå i Umeå.

En bok att läsa under hela jaktlivet
Huvudboken är på 528 sidor, med över 1000 illustrationer och bilder vilket medförde ett omfattande samarbete mellan Anja Sundberg på FRI reklambyrå i Umeå, författaren Ulf Lindroth och Svenska Jägareförbundet.

– Min ambition var att skapa ett material som ska användas och finnas till hands under många år. Den grafiska utformningen blev därför en mix av både funktionalitet och exklusivitet. Jägarskolan – Allt du behöver för att ta jägarexamen, ska vara en bok man vill behålla och bläddra i under hela jaktlivet, säger Anja Sundberg.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker, på svenska eller engelska. Vinnarna får förutom ära och berömmelse, en statyett och två diplom. Samtliga nominerade får två diplom samt ett dokument som visar hur juryn har poängsatt de nominerade tävlingsbidragen. Vinnarna av Publishingpriset 2020 offentliggörs i november.

FRI reklambyrå i Umeå etablerades redan 2001 med uppdrag inom strategisk rådgivning, kampanjplanering, varumärkesplattform och formgivning. Exempel på kunder: Polarbrödsgruppen, Lobster Seafood Sweden, Fiskeriet Sverige, Ögonfonden, Bokförlaget Prisma, Norstedt, Granö Beckasin, Umeå universitet, Västerbottens museum, Tunnbrödsakademien, Svenskt aluminium, Expression Umeå, Almi Företagspartner Norr, Skogsmuseet i Lycksele, Ålö. En annan uppmärksammad bokproduktion är Tunnbrödet en läcker historia – Tunnbrödsakademin som vunnit flera prestigefulla priser.